Χαιρετισμός Διευθύνοντα Συμβούλου

Διευθυνων Συμβουλος

Ένας εκ των επτά (7) σοφών της Αρχαίας Ελλάδας, ο Πιττακός ο Μυτιληναίος ανάφερε το πάνσοφο «Γνους Πράττε». Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έθεσαν τις βάσεις ώστε να πορευτούμε εμείς στο μέλλον με γνώση, και τι καλύτερο να εφαρμοστεί αυτή στον τομέα της Ιδιωτικής Ασφάλειας. Σε ελεύθερη μετάφραση ο Πιττακός ο Μυτιληναίος τόνισε ότι πρέπει να ενεργείς με βασικό γνώμονα τη μάθηση, τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό … άρα τη Γνώση. Έτσι και στον ιδιωτικό τομέα της Ασφάλειας πρέπει να πορευόμαστε πάντα με Γνώση, με γνώση πως να προλάβουμε ένα κίνδυνο, πως να αναγνωρίσουμε ένα πιθανό κίνδυνο, πως να αντεπεξέλθουμε σε ένα κίνδυνο, γενικότερα, πως να προστατεύσουμε την Ανθρώπινη Ζωή.

Αυτή είναι η Ασφάλεια που ζητούμε όλοι μας. Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών έχει σαν μέλημα του την πλήρη επιμόρφωση των ατόμων ώστε αύριο να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο, να παρέχουν ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στον κόσμο και στις επιχειρήσεις.

Η Σοβαρότητα, ο Επαγγελματισμός, ο Προγραμματισμός και η Γνώση είναι λίγες από τις Αξίες που πρέπει να αναπτύξουμε στο έπακρον ώστε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα Ασφαλείας που ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη. Άλλωστε, με βάση τα λεγόμενα του Μάο Τσε Τουνγκ «γιατί να τα βάλεις με ένα λιοντάρι τι στιγμή που υπάρχουν τόσα πρόβατα διαθέσιμα». Εγώ προσωπικά και όλοι οι συνεργάτες του Ινστιτούτου θεωρούμε καθήκον μας και πρώτο μας μέλημα μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων να ανεβάσουμε τον πήχη της Ασφάλειας ακόμη πιο ψηλά.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Νικόλαος Κολαΐτης Bsc, MA, CCO, DSecM
Διευθύνων Σύμβουλος
Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών

T: 99725454
F: 25745252
Ε: security@istrategicstudies.com